Hoe werken zonnepanelen

1

Zonlicht

Uw zonnepanelen zetten het zonlicht om in gelijkstroom. Voordat de stroom bruikbaar is gaat het naar de omvormer.
2

Omvormer

De omvormer zet gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Zo is het geschikt voor gebruik.
3

Eigen stroom

Uw apparaten in huis kunnen nu gebruik maken van uw eigen stroom.
4

Teruglevering

De stroom die niet direct gebruikt wordt, vloeit terug naar het net. Deze teruglevering wordt gecompenseerd met uw stroomverbruik.

Omvormers

Enphase is onze leverancier en is toonaangevend op het gebied van omvormers. De laatste technieken worden gebruikt voor een zo hoog mogelijke opbrengst en daarmee het hoogste rendement.

In de video hiernaast ziet u waarom een Enphase omvormer beter presteert dan een andere omvormer.

Zon Zeker Friesland is een gecertificeerd installateur van Enphase.

Uitleg verschillen omvormers

Normaal gesproken werkt een zonnepanelen-installatie zo sterk als de zwakste schakel. Dit betekent dat een paneel met schaduw of vuil de prestatie van alle in serie geschakelde zonnepanelen bepaalt.

De oplossing hiervoor is gebruik te maken van power optimzers of micro-omvormers. Met Micro omvormers en power optimizers wordt elk zonnepaneel op uw dak afzonderlijk geregeld. Hierdoor geven zonnepanelen nog meer opbrengst.

Zonnepanelen met micro-omvormers

Achter elke zonnepaneel plaatsen wij een micro-omvormer. Hierdoor wordt de opgewekte energie van zonnepanelen direct omgezet in bruikbare stroom. Super veilig  en geen gelijkstroom met hoge spanning op uw dak.

Ook heeft eventuele schaduw op één zonnepaneel geen effect op de gehele stroom opbrengst. En er hoeft er geen grote omvormer meer in uw woning geplaatst te worden.

Hoe werkt het Enphase systeem?

Het Enphase Microinverter System™ zet de gelijkstroom die uw zonnepaneelmodules (panelen) genereren om in wisselstroom die in uw huis gebruikt wordt. De micro-omvormers geven ook via het internet informatie door over hoe uw systeem functioneert, zodat u en uw zonne-energieprofessional uw systeem kunnen bewaken.

Zon Zeker Friesland

Contact

Richard Stillebroer
Tel: 06-30026758
richard@zonzekerfriesland.nl

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen