Verzeker uw zonnepanelen

Het advies van ZonZekerFriesland aangaande uw investering in de zonnepanelen is om met uw verzekeringsmaatschappij te overleggen of uw investering niet moet leiden tot een verhoging van de opstalwaarde.

Meestal is 1 telefoontje naar uw verzekeraar of tussenpersoon voldoende om hierop antwoord te krijgen.

Onze services
Offerte aanvragen

Waarom moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Reinigen is veelal een lastige klus maar wel van belang om een optimale opbrengst te behalen voor nu en in de toekomst. Het TNO rapport heeft aangetoond dat de gemeten relatieve afname in vermogensopbrengst varieert van 4,4% tot 7,7% per jaar.

Naast het reinigen voeren wij 1 maal per jaar een optische check uit op de constructie van uw panelen. Wij geven onze bevindingen door aan uw leverancier.

Tip voor het onderhouden van je zonnepanelen

Regelmatig reinigen en onderhouden door een erkend bedrijf voorkomt technische storingen en hoge kosten op termijn. Het optimaal functioneren van uw installatie is daarmee tot in lengte van jaren gewaarborgd.

Wanneer moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het optisch beoordelen van uw panelen kan inzicht geven op aanwezige vervuiling. Vlekken (bijv. vogelpoep) en andere verstoringen zijn eenvoudig waar te nemen. Een makkelijke tip om gehechte aanslag zelf waar te nemen is het glansniveau van uw panelen en het snel afvoeren van water op het oppervlak. Als dit afneemt kan dit duiden op opbouw van vervuiling.

Wat is een Hotspot?

Een Hotspot is een cel in een zonnepaneel die niet meedoet en heel heet wordt. Deze cel gaat dan in plaats van energie produceren, energie opnemen. Dit kan ontstaan door bijv. vogelpoep of andere gehechte vervuiling.

Wat is Delaminatie?

Delaminatie betekent het aantasten en onthechten van glasbladen. Dit kan ontstaan doordat het langdurig wordt blootgesteld aan vocht. Vervuilde oppervlakken blijven langer vochtig en hechten vervolgens opnieuw vervuiling.

Friends4friends

Bent u tevreden met uw volledige zonnepaneleninstallatie en u laat dat een kennis, buurtbewoner of familielid enthousiast weten en zij gaan ook over op plaatsing van zonnepalen via  ZonZekerFriesland dan ontvangt U,  na volledige installatie en betaling,  €50,- (inclusief BTW) op uw bankrekening.

Burenkorting

Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat buren met elkaar gelijktijdig en bij 1 zonnepanelen laten plaatsten. Dat heeft een aantal voordelen. Optisch (iedereen heeft dezelfde zonnepanelen) en financieel (hoe meer zonnepanelen hoe meer korting).

ZonZekerFriesland heeft daarvoor ook zeer scherpe mogelijkheden!

Persoonlijk gesprek

Het liefst gaan wij een persoonlijk gesprek aan met de klant, omdat ik dan ter plekke gelijk de locatie en de hoeveelheid van de zonnepanelen in kan schatten. Maar ook om de technische kant zoals de meterkast locatie, de omvormer en de routebekabeling in het hele verhaal mee te kunnen nemen. Maar wat wij nog belangrijker vinden is,  dat je door een persoonlijk gesprek gelijk kunt inspelen op de wensen en behoeften van de klant.

Vraag vandaag nog een persoonlijk gesprek aan.

Offerte aanvragen
Zon Zeker Friesland

Contact

Richard Stillebroer
Tel: 06-30026758
richard@zonzekerfriesland.nl

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen