De Zon Zeker Friesland Thuisbatterij

Een thuisbatterij is een innovatief energieopslagsysteem dat de overtollige energie van uw zonnepanelen opslaat voor later gebruik. Dit betekent dat u zelfs na zonsondergang kunt genieten van groene energie!

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, is een innovatief systeem die de zelf opgewekte energie van zonnepanelen opslaat voor later gebruik. Dit betekent dat je de energie die overdag wordt geproduceerd, kunt gebruiken op momenten dat je het nodig hebt, zoals 's avonds of 's nachts. Het werkt als een persoonlijke energieopslag, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en meer van je eigen groene stroom kunt gebruiken. Met een thuisbatterij kun je het eigen verbruik van je zonnepanelen verhogen van ongeveer 30% naar 60%. Het systeem bestaat uit een accu, een omvormer en een stroomregelaar die samenwerken om de energie efficiënt te beheren. De omvormer zet de gelijkspanning van de zonnepanelen en de accu om naar de wisselspanning die we in huis gebruiken. De stroomregelaar zorgt ervoor dat de energie op het juiste moment naar de juiste plaats gaat.

BENT U KLAAR OM DE CONTROLE OVER UW ENERGIEVERBRUIK TE NEMEN EN TE BESPAREN

Waarom een thuisbatterij

De voordelen zijn overtuigend: lagere energiekosten, minder afhankelijkheid van het net, en een stap dichter bij een koolstofneutrale toekomst. In combinatie met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract, optimaliseert de thuisbatterij uw energieverbruik door automatisch te schakelen tussen opgeslagen zonne-energie en het elektriciteitsnet, afhankelijk van de meest voordelige tarieven.

Benodigde capaciteit

De capaciteit van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, zoals je zonnepaneleninstallatie, je stroomverbruik en het merk van de batterij. Hier zijn enkele richtlijnen om de juiste capaciteit te bepalen:

Zonnepaneleninstallatie: Je kunt de capaciteit van je thuisbatterij berekenen door elke individuele kilowattpiek (kWp) van je zonnepaneleninstallatie te vermenigvuldigen met 1 à 1,5 kilowattuur (kWh). Bijvoorbeeld, als je zonnepanelen 4 kWp aan stroom produceren, zou je een thuisbatterij met een capaciteit van 4 à 6 kWh kunnen overwegen.

Stroomverbruik: Houd rekening met je actuele stroomverbruik, vooral tijdens piekmomenten. Het is ideaal om 's avonds en 's nachts alle overtollige energie die je thuisbatterij overdag heeft opgeslagen te verbruiken. Op die manier verhoog je je zelfverbruik tot wel 70%.

Merk van de thuisbatterij: Elk merk heeft specifieke kenmerken, waaronder capaciteit. Zo heeft bijvoorbeeld de Tesla thuisbatterij een capaciteit van ongeveer 13,5 kWh.

Hier zijn enkele veelvoorkomende capaciteiten voor thuisbatterijen:

Een 5 kWh thuisbatterij is geschikt voor kleine huishoudens met een lager energieverbruik.

Een 10 kWh batterij biedt meer opslagruimte voor zonne-energie en is ideaal voor middelgrote huishoudens.

Een 15 kWh thuisbatterij is geschikt voor een gemiddeld huishouden.

Onthoud dat dit slechts richtlijnen zijn. Voor een nauwkeurige bepaling van de capaciteit kun je het beste contact met ons opnemen bij het kiezen van de juiste thuisbatterij!

Bent u klaar om de controle over uw energieverbruik te nemen en te besparen? Neem vandaag nog contact op met Zon Zeker Friesland voor meer informatie over onze thuisbatterijen.