Zonnepanelen, haalt u het maximale eruit?

Doen uw zonnepanelen wat ze moeten doen? Ze liggen immers in weer en wind op uw dak. Kleine problemen blijven onopgemerkt of worden grote problemen over de jaren heen. Zonnegarant analyseert de prestaties van uw zonnepanelen. Zo heeft u 100% onafhankelijk inzicht.

Wij signaleren problemen en helpen u actie te ondernemen. Zo bent uzeker dat uw zonnepanelen het maximale uit de zon halen en dat ze doen wat de fabrikant en installateur beloven.

Direct meer informatie voor uw dak ontvangen

Half-cut | halfcell zonnepanelen

Half Cut Zonnepanelen onderscheiden zich door bijzonder hoge prestaties in alle omstandigheden.

Deze Half Cut zonnepanelen zit een zeer innovatieve cel technologie van ‘halve cellen’. Deze “half-cell” zorgen voor meer vermogen.

Wat zijn Half-Cut zonnepanelen

Zonnepanelen fabrikanten zijn altijd opzoek naar manieren om het rendement van een paneel te verbeteren. Eén van de nieuwste technologieën is de halfcell-technologie.

Deze zonnepanelen zijn uitgevoerd met halve zonnecellen. Van heel dichtbij is te zien dat de zonnecellen zijn opgedeeld. Op het dak hebben de Half-Cut panelen die wij leveren een mooie Full-Black uitstraling.

Zonnepaneel ook in twee secties opgedeeld

Half-cut zonnepanelen zijn ook in twee secties opgedeeld. Op iedere helft zitten 60 halve zonnecellen. Doordat de Half-Cut zonnepaneel uit twee secties bestaat hoeft de stroom in het paneel slechts de halve afstand af te leggen.

Hierdoor ontstaat een lagere weerstand dan in normale zonnepanelen. Dit zorgt weer voor een hogere opbrengst. Doordat het paneel is opgebouwd uit 2 delen, presteert het paneel ook beter wanneer het paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt.

Half-cut zonnepanelen hebben als voordeel:

  • Hogere opbrengst, door minder weerstand
  • Opbrengstverlies door schaduw is lager
  • Langere levensduur
  • Minder snelle degradatie

Salderen met zonnepanelen

Wat is salderen van stroom met zonnepanelen? En waar heeft u allemaal mee te maken? En bovendien hoe levert u zonnestroom terug aan het elektriciteitsnet? Lees hier alle ins en outs over salderen van stroom met zonnepanelen.

Wat is salderen?

Wat is salderen?

Als de zon volop schijnt en de zonnepanelen meer vermogen opleveren dan er wordt verbruikt wordt het overschot teruggeleverd aan het net. Als ’s avonds de zon is ondergegaan en de zonnepanelen niets meer opwekken wordt er vervolgens weer stroom afgenomen van het net. De teruglevering en de afname mogen in Nederland tegen elkaar worden weggestreept. Dit wordt salderen genoemd en is wettelijk vastgelegd in de salderingsregeling.

Wat houdt de salderingsregeling in?

Iedereen met een aansluiting tot en met 3 x 80A komt in aanmerking voor de salderingsregeling. Praktisch alle particuliere woningen komen hiervoor in aanmerking. Het betekent dat u voor uw terug geleverde stroom evenveel ontvangt als u betaalt (inclusief belastingen en transportkosten) voor de afgenomen stroom. De salderingsregeling is door de Nederlandse overheid verlengt sowieso tot 2023. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd.

Salderen gegarandeerd tot en met 2023

Minister Kamp heeft 12 juli 2017 aangegeven dat de huidige salderingsregeling tot en met 2023 in zijn huidige vorm gegarandeerd is. De motie die is ingediend door de kamerleden Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) kon rekenen op een brede steun in de Tweede Kamer. Minister Kamp van Economische Zaken heeft het voorstel tot verlening van de salderingsregeling tot 2023 daarom aangenomen. En daardoor is de salderingsregeling tot 2023 verlengt. Het verlengen van deze salderingsregeling is nodig om de energietransitie van Nederland te stimuleren. De regeling zorgt er namelijk voor dat de bezitters van zonnepanelen nog meer investeringszekerheid hebben.

Kan ik salderen met alle energiemeters?

Het type energiemeter in uw meterkast bepaalt of de registratie van het salderen mogelijk is. In feite moet de energiemeter achteruit kunnen draaien. Het is daarbij niet verplicht dat u een slimme meter heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is een hoofdschakelaar?

Een hoofdschakelaar is een schakelaar in de groepenkast. Met deze schakelaar kun je de stroomtoevoer naar alle aangesloten elektrische installaties tegelijkertijd inschakelen of uitschakelen. De hoofdschakelaar is de eerste schakelaar met betrekking tot de beveiliging van de stroomkring. In de groepenkast moet een hoofdschakelaar aanwezig zijn, dit is namelijk een verplicht onderdeel van een groepenkast. De schakelaar bevindt zich over het algemeen na de meter van de stroomleverancier.

Er bestaan verschillende soorten hoofdschakelaars. Zo bestaan er zowel 2 polige als 4 polige hoofdschakelaars. De breedte van een hoofdschakelaar is afhankelijk van het aantal polen die de hoofdschakelaar bevat. Een 2 polige hoofdschakelaar gebruiken we voor een 1 fase.

1 fase is een begrip vanuit de de elektrotechniek, en is een eenfase elektrische stroom. Eenfaseverdeling wordt in de praktijk gebruikt wanneer belastingen voornamelijk verlichting en verwarming zijn.

De 4 polige hoofdschakelaar gebruikt je voor de 3 fase. 3 Fase elektrische stroom is een methode voor het genereren, overbrengen en distribueren van elektrische stroom. Het is een poli-fase systeem.

Welke groepenkast je gebruikt, is afhankelijk van de hoeveelheid stroom
Stroom is een verplaatsing van elektrische ladingsdragers, meestal elektronen of elektronenarme atomen. Het algemene symbool is de hoofdletter I. De standaardeenheid is de ampère, gesymboliseerd door A.

Het belang van de hoofdschakelaar

Door middel van de hoofdschakelaar is het mogelijk om het hele stroomnetwerk wat aangesloten is op de hoofdschakelaar in en uit te schakelen.
Alhoewel men de termen vaak door elkaar gebruikt, zit er een groot verschil tussen schakelen en scheiden. De eerste onderbreekt de stroom en de andere onderbreekt de spanning.

De hoofdschakelaar is een essentieel onderdeel van je groepenkast. Doordat deze schakelaar in staat is om de gehele elektrische installatie spanningsvrij te maken, is het mogelijk om veilig te werken aan de groepenkast of om componenten te vervangen of toe te voegen. Door het omschakelen van de hoofdschakelaar vermijd je het risico op een schok. Het is immers niet mogelijk om spanning te zien, horen of ruiken. Let er dus altijd op dat je de stroomtoevoer uitschakelt door middel van deze schakelaar wanneer je in de weer gaat met de elektra. Meet voor de zekerheid ook altijd of er wel of geen spanning meer op de installatie staat.

Regels verplichting van de hoofdschakelaar

Sinds 2005 is het verplicht om in elke groepenkast een lastscheider te hebben.

De NEN 1010 stelt dat dit verplicht is voor woningen waarvan de bouwvergunning na 2005 is afgegeven of voor woningen die na 2005 ingrijpende aanpassingen hebben verricht aan de elektrische installatie of groepenkast. NEN 1010 is een reeks Nederlandse veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties. Door deze veiligheidsbepalingen is het verplicht om in nieuwbouwwoningen een lastscheider te hebben in je meterkast. Woningen waarbij de bouwvergunning vóór 2005 is afgegeven zijn niet verplicht om een lastscheider te hebben in hun meterkast. Dit geldt echter alleen voor woningen waarbij er ook geen ingrijpende aanpassingen zijn verricht aan de elektrische installatie of de groepenkast.

Wanneer er een renovatie heeft plaatsgevonden met aanpassingen in de elektrische installatie of groepenkast, dan is het ook verplicht om een hoofdschakelaar te hebben. Het gebruiken van een lastscheider is dan ook de veiligste manier om alle stroomtoevoer tegelijkertijd in- en uit te schakelen.

Montageteam ZonZekerFriesland

De installatie en montage van uw zonnestroominstallatie gebeurt door een vakkundige en professionele installateur.

De medewerkers van dit bedrijf zijn getraind en gecertificeerd (VCA) voor het werken op hoogte. Mocht tijdens de installatie iets fout gaan dan zijn zij verzekerd voor eventuele schade ontstaan aan uw dak. Zij beschikken ook over de noodzakelijke kennis en ervaring om uw installatie veilig en zeker aan te sluiten op de bestaande infrastructuur.

Persoonlijk gesprek

Kwaliteitseisen

Duurzaam moet ook echt duurzaam zijn. Daarom levert ZonZekerFriesland niets in op de kwaliteit. Wij werken uitsluitend met producten die aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Hierdoor bieden wij goede garanties voor op de lange termijn. Zo kunt u met een gerust hart genieten van uw eigen opgewekte zonne-energie.

Installatiedatum

Bij het akkoord gaan van deze offerte, wordt er in overleg met u, een passende datum voor de installatie van de zonnepanelen gezocht.

ZonZekerFriesland streeft ernaar om de installatie binnen 4-6 weken te plaatsen.

Duurzame kwaliteit

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden waarmee wij onze kwaliteit willen onderstrepen;

Wij plaatsen altijd extra dakhaken op windgevoelige plaatsen op het dak zodat de kans veel kleiner is dat er wat met uw systeem gebeurt bij harde wind. Ook werken wij alleen maar met verstelbare dakhaken want niet elk dak is volledig recht. Door deze dakhaken te gebruiken liggen de panelen rechter op het dak wat weer een mooier optisch beeld geeft.

Op platte daken wordt er alleen volgens het flat fix fusion systeem geplaatst waarbij de beide korte zijden van het frame wind dicht zijn. Dit heeft als voordeel dat bij zeer harde wind de panelen beter blijven liggen.  En het ziet er ook mooier uit.

De aparte groep voor de zonnepanelen welke in de meter/groepenkast wordt geplaatst wordt door ons ALTIJD met een aardlek schakelaar afgeleverd.

U ziet hierboven een aantal voorbeelden waar wij heel veel waarde aan hechten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het wel iets duurder is dan zonder deze aanpassingen maar nogmaals, wij gaan voor kwaliteit zowel voor nu als in de toekomst.

Persoonlijk gesprek

Persoonlijk gesprek

Het liefst gaan wij een persoonlijk gesprek aan met de klant, omdat ik dan ter plekke gelijk de locatie en de hoeveelheid van de zonnepanelen in kan schatten. Maar ook om de technische kant zoals de meterkast locatie, de omvormer en de routebekabeling in het hele verhaal mee te kunnen nemen. Maar wat wij nog belangrijker vinden is,  dat je door een persoonlijk gesprek gelijk kunt inspelen op de wensen en behoeften van de klant.

Vraag vandaag nog een persoonlijk gesprek aan.

Offerte aanvragen
Zon Zeker Friesland

Contact

Richard Stillebroer
Tel: 06-30026758
richard@zonzekerfriesland.nl

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen